Projecten

J.F.J. Brouwer – update EC8 en levering VieTech Grading System

J.F.J. Brouwer – update EC8 en levering VieTech Grading System

Dat VieTech meedenkt met haar klanten, bewijst het project bij komkommerteler Koos Brouwer in Pijnacker.

Zijn EC8-sorteerder werkte vanwege een verouderd weegsysteem niet meer volgends de huidige norm. Vervanging van onderdelen was lastig en bood vooral niet de oplossing die gewenst was, namelijk sneller en nauwkeurig sorteren.

 

VieTech bedacht een oplossing door het gehele weegsysteem te innoveren: het wegen via een olie gedempte loadcel werd vervangen door nieuwere versie en de verouderde computer om de sorteerder aan te sturen werd vervangen door een veel handzamer en gebruikersvriendelijk model. De machine werd ook volgends de huidige veiligheidsregels aangepast.

In eigen huis ontwikkelde VieTech deze oplossing en werd alles uitvoerig getest. Vervolgens werd de sorteerder op locatie bij Koos brouwer neergezet. Door goede samenwerking, overleg en meedenken zijn er vervolgens in de praktijk nog enkele kleine wijzigingen aangebracht, waardoor de afwijking op gewicht teruggebracht is naar 2 gram!

 

Resultaat is dat Koos Brouwer nu een sorteerder heeft, die veel sneller werkt (van ongeveer 5000 naar 6500 komkommers per uur), nauwkeuriger weegt, en door de nieuwe computer een overzichtelijker beeld geeft van het proces. Onderdelen zijn bovendien makkelijk vervangbaar en VieTech kan werking van de elektronica weer jaren onderhouden, waardoor de machine weer een hele tijd mee kan gaan.

 

Omdat de peddels voor de EC-sorteerder niet meer leverbaar zijn, ontwikkelde VieTech aanvullend op dit project in eigen huis ook nog losse peddels. Deze peddels zorgen voor het afslaan van de komkommers en zijn aan slijtage onderhevig. Ook met deze oplossing van VieTech kan de klant weer langer gebruik maken van zijn sorteerder.

 

Het weegsysteem zonder ombouw

Het weegsysteem met ombouw 

Overzichtelijke informatie middels beeldscherm

 De besturingskast van buiten

De besturingskast van binnen 

De losse peddel

**Date**

**23 **January** 2015**

**Tags**

Reviseren gebruikte machines

Contact

VieTech BV
Ambachtsweg 6a
2641 KS  Pijnacker

 

Contactgegevens
Mail                             : info@vietech.nl
Mobiel                        : 06-21847556

Search

**Joomla! Debug Console**

**Session**

**Profile Information**

**Memory Usage**

**Database Queries**

**Parsing errors in language files**

**Language Files Loaded**

**Untranslated Strings**